English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

Het Kraampakket

18-09-2018 - Ella

Een kraampakket kun je ook bestellen bij jouw kraamzorg bureau of bij de Apotheek, drogist (Etos), Prenatal en zelfs bij Bol.com.
Nieuw zijn de duurzame kraampakketten, die kun je bestellen bij moederaarde.nl , ekoplaza of je kunt het zelf samenstellen. Lees hier meer.

In een kraampakket zit in ieder geval het volgende:

Onderleggers
Deze kunnen tijdens de bevalling als extra bescherming voor het matras worden gebruikt, daarnaast worden deze gebruikt bij de zorg na de bevalling.
Flesje alcohol
Dit wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel
Watten
Watten worden gebruikt voor de ontsmetting.
Gaasjes
Steriele gaasjes zijn nodig bij de verzorging van een eventuele wond bij jou of je baby.
Steriele navelklem
De navelklem wordt gebruikt voor het afklemmen van de navelstreng.
In duurzame kraampakketten zit een navelveter: een zacht en baby vriendelijk alternatief voor de harde plastic navelklem. navelveterOok wecesin strooipoeder is een goed natuurlijk middel voor de verzorging van de navelzone.

Kraamverband
In de eerste dagen na de bevalling verlies je nog veel bloed en vocht. Gewoon maandverband is hiervoor niet voldoende. Kraamverband is extra groot en dik maandverband. Vaak zit er ook een netbroekje bij waar je het kraamverband in kan doen.
Handgel
Deze desinfecterende zeep wordt gebruikt voor de ontsmetting van de handen van iedereen die in de buurt van je baby komt.
Koortsthermometer
Om de temperatuur van je baby op te nemen. Een digitale thermometer is doorgaans betrouwbaarder dan een kwikthermometer.