English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

Emma, babycoach bij Ella

09-04-2019 - Ella

Als verloskundige begeleid ik aanstaande ouders tijdens zwangerschap, geboorte en het kraambed. Een bijzondere periode waarbij ik als verloskundige naast de medische zorg, ook graag bijdraag aan een stukje voorbereiding en bewustwording van het aanstaand ouderschap. Je krijgt niet alleen een kindje, je wordt ook ouders. En dat is niet niks.
In de praktijk zie ik regelmatig dat ouders na de komst van hun kindje behalve het voelen van heel veel liefde, ook een beetje worden ‘overvallen’ door alles wat er op hen afkomt. Het krijgen van een kind zorgt niet alleen in praktische zin voor grote veranderingen, maar maakt ook innerlijk vanalles los, wat veel vragen en onzekerheden met zich mee kan brengen.
Het leek mij dus heel mooi en zinvol om als aanvulling op mijn werk als verloskundige ouders ook ná de geboorte van hun kind nog te kunnen ondersteunen in dit proces en de uitdagingen die het krijgen van een kindje met zich mee kan brengen.
Een opleiding die hier perfect bij aansloot voor mij was die tot Babycoach (www.debabycoach.com).
Eind 2017 begon ik vol enthousiasme aan deze opleiding en sinds 18 maart mag ik mij gediplomeerd Babycoach noemen! 
In de opleiding zijn o.a. de thema’s hechting, sociale, emotionele en motorische ontwikkeling, ouderschapsontwikkeling, pre- en perinatale psychologie uitgebreid behandeld. Het opleiden tot coach was een ander belangrijk onderdeel van de opleiding. 
Tevens heb ik het certificaat Dunstan Babytaal behaald (zie www.babytaal.nl), om ouders nog beter te kunnen ondersteunen in het leren herkennen van de signalen die hun kindje laat zien. 

In de opleiding tot Babycoach heb ik eigenlijk vooral geleerd om ouders te begeleiden en helpen hun baby beter te leren kennen. 
Dat klinkt eenvoudig, maar dat vraagt soms om een ander perspectief. Namelijk dat we niet alleen vanuit de ouders kijken, maar ook vooral vanuit het kind. Wat zou je kindje je vertellen als hij/zij kon praten? Wat heeft hij/zij nodig?

Als Babycoach ben ik erop gericht om kennis en vaardigheden over het aansluiten bij de ontwikkeling van jullie baby uit te breiden.
Ik bied ondersteuning bij concrete vragen over slapen, eten, huilen, onrust etc, maar ook in het proces van ouders worden, waarbij ik uitga van de veronderstelling dat  ouders zelf de meest deskundige zijn van hun eigen kind, en diep vanbinnen weten wat het beste voor hem/haar is. Maar dat is niet altijd hoe ouders het zelf (al) ervaren. Ik coach ouders dus richting het vertrouwen in en op zichzelf en het (her)vinden van plezier in contact met hun baby.
Dit doe ik door niet alleen naar het gedrag van de baby te kijken, maar eigenlijk naar alles wat daarop van invloed kan zijn, zoals zwangerschap, geboorte, eigen achtergrond en overtuigingen van ouders etc.
Als Babycoach ben ik er dus niet om het ‘probleem’ op te lossen, maar om ouders zelf te leren kijken naar de signalen die hun kindje ze geeft, uitleg te geven welke behoeften het kind hiermee aangeeft en begeleiding te bieden om hier goed op te reageren.

Dus heb je bepaalde vragen, problemen of onzekerheden mbt de zorg of ontwikkeling van je kindje? Voel je vrij om contact op te nemen via Ella voor een afspraak!
 

Een mooi artikeltje dat aansluit bij mijn visie als Babycoach, en gaat over het contact maken met je kindje en het reageren op de behoeftes/signalen van zijn/haar vindt je in onderstaande link.
https://kiind.nl/in-5-stappen-sensitief-reageren-op-je-baby/ 

Tot ziens bij Ella! Hartelijke groet
Emma, 
Verloskundige en Babycoach