English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

Muziek, van zwangerschap tot het eerste jaar.

09-04-2019 - Ella

Ook al begrijpen baby’s de tekst nog niet, ze letten wel op de klanken en vinden jouw bewegingen en gezichtsuitdrukkingen vaak reuze interessant. De meeste baby’s gaan ook automatisch meeneuriën of op hun manier ‘meezingen’, dat is zo schattig om te zien! Misschien is er ook een bepaald liedje dat jullie favoriet is en waar jullie samen heerlijk op kunnen dansen. Je baby in je armen, dicht tegen je aan, niets fijners dan dat!
Muziek tijdens de zwangerschap
Al tijdens je zwangerschap kun je je baby naar muziek laten luisteren. Foetussen herkennen namelijk niet alleen de stem van papa en mama, maar kunnen ook muziek herkennen. Dus als je vaak dezelfde nummers draait of voor je baby een bepaald muziekstuk speelt, kan het zo zijn dat deze muziek jouw kindje na de geboorte een rustig gevoel geeft. Het herinnert je baby immers aan die veilige periode in jouw buik. Als je zwanger bent, kan het ook heel ontspannend zijn om lekker even niets te doen en met je ogen dicht naar muziek te luisteren. Gun jezelf die rust, de komende tijd is al spannend genoeg. En wat goed is voor jou, is goed voor je baby.
Slaapliedjes zingen voor je baby
Muziek kan zorgen voor een ontspannen sfeer en heeft vaak een rustgevende werking op baby’s. Niet voor niets zingen ouders al sinds jaar en dag ‘Slaap kindje slaap’ wanneer ze hun kindje naar bed brengen. En soms lijkt een slaapliedje inderdaad wonderbaarlijk goed te werken. Het ritme, jouw stem, het helpt je baby allemaal om rustig te worden en om lekker te kunnen slapen. Ook heeft zingen een gunstig effect op het stressniveau voor jou als ouder, en ook dat voelt een baby haarfijn aan. Dus zingen maar!