English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

Zwemmen tijdens je zwangerschap?

18-07-2018 - Ella

Eventuele instroom van water in de vagina wordt belemmerd door de schaamlippen en de slijmprop beschermd de baarmoedermond. Zwemmen is goed voor je conditie en in water kun je doorgaans beter ontspannen en voelt je lichaam minder zwaar aan. Het gebruik van sauna’s wordt ontraden omdat er sterk wisselende temperaturen kunnen optreden waardoor er geen constante doorbloeding is in de moederkoek. Bubbelbaden worden ontraden vanwege de hygiëne. 

Tijdens je zwangerschap kan het soms zo zijn dat je eventjes de extra kilo’s die je lichaam met zich meedraagt niet meer wilt voelen. Ga dan eens lekker zwemmen. Zwemmen tijdens de zwangerschap is heerlijk voor jou en de baby in je buik!
Geniet van het moment dat je op je rug drijft en je voel hoe het water je rug ondersteunt. Ga op de bodem van het zwembad staan en beweeg je heupen van links naar rechts en andersom. Voel je hoe soepel dat gaat? Doe ook eens wat oefeningen in het water. Rek je beenspieren door je hiel richting je billen te plaatsen. Of houd je been gestrekt en til deze langzaam omhoog. Je zult merken dat het water je daarbij helpt. Door deze simpele oefeningen te doen houd je je lichaam lekker soepel. Natuurlijk trek je ook wat baantjes: goed voor de spieren en goed voor je conditie!

Ook je buikbaby geniet
Zwemmen tijdens de zwangerschap is niet alleen oefeningen doen voor je gezondheid, het is ook een ideale manier om met je buikbaby te spelen! Je baby geniet namelijk ook van het zwemmen. Houd je buik aan de zijkanten vast en plaats je handen nu iets onder het midden. ‘Til’ je buik een beetje op en beweeg deze langzaam van links naar rechts. Je baby geniet van deze schommelingen en wordt er lekker rustig van. Breng eens een bezoekje aan het zwembad en ontdek zelf hoe fijn het is om te zwemmen tijdens je zwangerschap.