English | Türk 

 

‘We houden bij Ella van mensen én van ons werk’

Maria - verloskundige

 

AANMELDEN

Een veilige babykamer

18-09-2018 - Ella

Bed, commode en andere zaken
Als je alle meubels voor de kinderkamer gekocht hebt in een meubelspeciaalzaak, mag je er vanuit gaan dat de meubels kinderproof zijn. Heb je tweedehands meubels gekocht, controleer dan altijd of ze stevig en degelijk zijn. Kijk of er geen lossen schroeven of spijkers aanzitten en of de verf niet afbladdert. Omdat baby’s van een paar maanden alles in hun mond stoppen, bijvoorbeeld de rand van het bedje, is het verstandig om te controleren of de meubels geverfd zijn met een kindvriendelijke verf (bijvoorbeeld verf op acrylbasis).
Plaats van het bedje
In een veilige babykamer is ook rekening gehouden met de plek van de meubels. Het bed van je baby moet bijvoorbeeld nooit pal naast de verwarming of verwarmingsbuizen staan. Je baby kan het daardoor te warm krijgen of zich eraan branden. Kijk ook uit met koordjes van gordijnen of andere raambedekkers. Deze kunnen in het bedje terechtkomen en je baby kan erin verstrikt raken. Let er ook op dat het bedje niet naast een stopcontact staat.

Temperatuur van het kamertje
Baby’s zijn erg gevoelig voor temperatuurwisselingen. Dit komt omdat ze hun lichaamstemperatuur nog niet goed kunnen regelen. Zet daarom het bedje niet in direct zonlicht én houd de temperatuur in de babykamer zo constant mogelijk: een temperatuur tussen de zestien en twintig graden is ideaal. Je kunt aan het nekje van je baby voelen of hij het te warm of te koud heeft. Het is normaal dat zijn handen en voeten kouder zijn dan de rest van zijn lijf.

Lees meer in het digitale magazine veilig slapen