English | Türk 

 

Zwanger

Binnen onze praktijk kun je kiezen uit twee manieren van zwangerschapscontroles en begeleiding tijdens je zwangerschap.
Welke manier je ook kiest; we luisteren naar jouw ideeën en naar wat jou bezig houdt op welk vlak dan ook.

 

AANMELDEN

 ​De band tussen jou en je baby

De band tussen jou en je baby is gericht op het verkrijgen en behouden van troost en nabijheid van de ouder op momenten van angst, spanning of verdriet. Dit begint al voor de geboorte en ontwikkelt zich verder in de loop van jaren, waarbij de eerste drie jaren het belangrijkst zijn.
Eerst gaat het om de aanvaarding van de zwangerschap, hierna om het voelen bewegen van de baby. Je voelt een afzonderlijk mensje met wie je een relatie kunt opbouwen. Het is het begin van een relatie.
Bekijk hier de Ella video over het voelen bewegen van jouw baby en het belang om alert te zijn op beweging.

 

 

Heb je vragen over dit onderwerp, vind je het moeilijk om contact te maken met je baby of herken je een van de volgende vragen? Je kunt dit rustig met ons bespreken op het spreekuur.

 • Kan ik mijn baby wel verzorgen?
 • Kan ik van mijn baby houden en mijn baby gelukkig maken?
 • Heb ik voldoende sociale steun om voor mijn baby te zorgen?
 • Kan ik mijn identiteit aanpassen aan de nieuwe moederrol?
 • Hoe kan ik mijn baby leren kennen?
 • Hoe reageert de baby op prikkels?
   

Binding begint ook met de gedachten en de fantasieën die ouders over hun baby hebben. Gezondheid kan je opsplitsen in twee soorten: de lichamelijke en de psychische gezondheid. Deze twee soorten gezondheid zijn beide belangrijk en beïnvloeden elkaar.

Wat heb jij nodig om straks de ouder te zijn die je zou willen zijn?

Joriene de Vos, huispsycholoog bij Ella.

Ik ben Joriene de Vos, opgeleid als psycholoog en ouderschapscoach. Met veel plezier werk ik als huispsycholoog, vertrouwenspersoon en ouder- en relatiecoach bij Ella. Je kunt een afspraak bij mij maken via de mail of de assistente van Ella.
Of kinderen krijgen een lang gekoesterde wens is of dat het je overkomt: voor het omgaan met kinderen kun je geen diploma halen en er zit ook geen gebruiksaanwijzing bij je pasgeboren baby. Tijdens je zwangerschap kun je je nog moeilijk voorstellen welke fantastische momenten, maar ook welke uitdagingen je zult tegenkomen als ouder. Ondanks de onvoorspelbaarheid van het ouderschap, kun je je er wel zo goed mogelijk op voorbereiden. En daar help ik jullie graag bij! Samen komen we erachter wat jullie nodig hebben om de ouders te worden die jullie willen zijn.

Joriene de Vos schrijft boeken over het ouderschap. Haar meest recente boek:

 • Bewuste ouders:

Een boek over ouderschap en de rol die de (mentale) gezondheid en stabiliteit van ouders speelt in het gezinsgeluk. Het boek helpt ouders om te werken aan een lange termijnstrategie voor het ouderschap. Dat draait om de eigen fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid, en inzicht in oude patronen, overtuigingen en het eigen hechtingsverleden. Hoe groter het zelfinzicht, hoe beter ouders zichzelf kunnen bijsturen en keuzes kunnen maken in het belang van het kind. Invoelend en toegankelijk geschreven.

Bewuste ouders in de bibliotheek

Andere boeken van Joriene de Vos:

 • Alles kids:

 Een toegankelijk, makkelijk en leesbaar boek dat een mooi beeld geeft over hoe belangrijk het is om als kind te hechten aan de ouder. 
Alles Kids in de bibliotheek   

 • Kids en Co:

 Van kinderwens naar co-ouderschap in een niet-traditioneel gezin.
Kids en Co in de bibliotheek

Introductie filmpje Joriene de Vos:
 

Een fijne zwangerschap, bevalling en ouderschap toegewenst.

Bewust Zwanger app

Graag wijzen we je ook op de app Bewust Zwanger van Babykennis. Die is er voor iOS en Android. Het doel van de app is om hechting tijdens de zwangerschap te bevorderen en stellen voor te bereiden op het ouderschap. bekijk hier meer en download de app!